„Врабчо, врабчо,
тичай на прозореца,
искам да ти кажа
новина голяма:
днес в детската градина
чуден празник има.”
И, докато врабчо разбере какъв празник има и къде ще бъде, децата от първа група на ЦДГ „Слънчице” в Етрополе започнаха своята пролетна забава.
На забавата, освен врабчо, дойдоха още калинката, мишлето, щъркела, катеричката, зайко бързобежко, еленчето, баба меца, кумчо вълчо, жаба жабурана, кокошчицата … да изброявам ли още, защото имаше и много пролетни цветя: кокичето  и минзухарко, жълтата иглика теменужката и кукурячето.
И се завъртя наистина пролетна забава: стихчета и песнички, детски игри и много, много настроение. Животни и цветя се редяха „на опашка” да се представят в най-красивите си одежди.
През цялото време публиката беше сюрпризирана и миловидно настроена към чисто по детски представените животни и цветя. И насърчаваше с ръкопляскане и одобрителното  „браво!” всяко изпълнение.
В разговор след забавата с детските учителки Виолета Лазарова и Виолета Николова и с музикалната ръководителка Диляна Гоцева споделиха, че цялата декорация и всички костюми на животните и цветята са изпълнени в детската градина, а не са закупувани. Сценарият е също тяхно дело.
Прибавете към това и многото работа по „сценичната подготовка” на малките изпълнители, за да добиете някаква представа за огромния труд, който влагат при работата с децата.