Фестивал на талантите се проведе днес в ОУ „Васил Левски” – Ботевград. Проявата бе организирана по проект „Икономика на бъдещето, равен достъп до образование в Община Ботевград”. В нея взеха участие ученици от училището-домакин, от Врачеш и Скравена. Те се представиха с танци по съвременна хореография, както и с танци, характерни за различни народи по света.
В края на фестивала бяха връчени награди на 74 ученици, повишили своя успех, благодарение на допълнителната подготовка по български език и литература и по математика, финансирана със средства по проекта.
Гости на изявата да учениците бяха Карина Фортуни – представител на финансиращия орган – „Тръст за социална алтернатива”, Радостин Манов – председател на Сдружение „Разнообразни и равни” и координатор по проекта, и други лица.


В проект „Икономика на бъдещето, равен достъп до образование в Община Ботевград” са обхванати общо шест учебни заведения /232-ма ученици от 5 до 8 клас и 120 – от 11 до 12 клас/. В ОУ „Васил Левски” – Ботевград, ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – с. Скравена, ОУ „Отец Паисий” – с. Врачеш и ОУ „Св.св.Кирил и Методий” – с. Липница. са създадени по седем групи за допълнителна подготовка по български език и литература и по математика. В ПГТМ „Христо Ботев” и ТПГ „Стамен Панчев” са формирани по четири групи, в които  ученици от 11-ти и 12-ти клас се подготвят за кандидатстудентски изпити.


От 14 часа днес в сградата на общинската администрация Радостин Манов връчи сертификати и грамоти на 49 учители, взели активно участие в проектите на сдружение „Разнообразни и равни”, реализирани до момента на територията на Община Ботевград.
Той съобщи, че проектът „Икономика на бъдещето, равен достъп до образование в Община Ботевград” ще продължи и през следващата учебна година, като ще се акцентира върху следните компоненти: работа с родители; изнесени уроци; извънкласни дейности.