Илиян Ангелов от тетевенското село Голяма Брестница остава за постоянно в ареста, реши Ботевградският районен съд. Ангелов е един от четиримата мъже, които на 18 срещу 19 януари ограбиха трафопост на ЧЕЗ в правешкото село Своде. Нанесената щета на електроразпределителното дружество е за 7500 лева, а четримата апаши си поделили по 58 лева, след като предали медта, извадена от трансформатора,  в пункт за вторични суровини в село Торос.
Прокуратуатата поиска постоянна мярка за задържане на Илиян Ангелов, тъй като престъплениението е извършено в условия на тежък рецидив. Ангелов многократно е осъждан за различни престъпления, в това число и кражби. Обвинението, което му е повдигнато за поредната кражба, предвижда затвор от 3 до 15 години.
Пред съда 26-годишният мъж призна вината си, каза, че съжалява и поиска по-лека мярка – домашен арест или подписка. Като мотив изтъкна, че е баща на 4 деца и трябва да се грижи за прехраната им.
Останалите трима участници в кражбата са установени, предстои да им бъде повдигнато обвинение. Те не са криминално проявени, съобщиха от полицията.