В среща от XIV кръг на Югозападната трета лига лидерът Балкан и четвъртият Витоша поделиха по една точка, като не можаха да отбележат гол на стадион "Христо Ботев", завършиха 0-0.


Двата тима  търсеха успеха през целия мач. Балканци създадоха повече положения пред вратата на гостите, особено през второто полувреме, но ударите им или профучаваха покрай вратата, или бяха спасявани от вратаря.


В същото време удобните положения за гол пред играчите на Витоша бяха доста по-малко, но две от тях бяха абсолютно чисти. В 16-та минута пропуснаха вкарат дузпа, капитанът на тима не можа да улучи вратата, след като вратарят на Балкан Котев му хвана ъгъла. В 28-та минута техен играч от 10 метра сам срещу вратаря отправи лек удар право в ръцете на стража на Балкан. .


За Балкан от удобни ситуации няколко пропуска направи Кристиян Ковачев, шанс имаше и пред Симеон Иванов, в началото на срещата пропуск направи и Калоян Бонев.


След това равенство Балкан остана на върха на класирането, но вече само на 3 точки от Кюстендил, който срази като гост последния Левски Чепинци с 4-0. Беласица Петрич завърши 1-1 у дома срещу Пирин Разлог.


В следващия XV кръг  другата събота, 30 октомври Балкан гостува именно на Пирин Разлог. Но преди това - в сряда, 27 октомври ще бъде домакин на Чавдар Етрополе в областния финал на турнира за Купата на АФЛ. Срещата е от 16.00 ч. на стадион "Христо Ботев". За тази среща влизат в пълна сила новите ограничителни мерки, свързани със зелените сертификати.