На 27 март в централната градска част е била открадната чанта с реквизит на Аниматорска група за детски празници МИНИ. Самоличността на извършителите на кражбата е установена – две непълнолетни момичета, благодарение на служители на Обществения ред и общинската система за видеонаблюдение.


В чантата е имало ключове от автомобил, които са били захвърлени в контейнер. Те също са били открити от служител на отдела по сигурност и обществен ред. Реквизитът и ключовете са върнати на притежателите.


“Аниматорска група за детски празници МИНИ благодари на РУ на МВР Ботевград и на отдел "Сигурност и обществен ред" към Община Ботевград за професионализма, усърдието и отдадеността в работата, довели до благополучната развръзка относно открадната на 27.03.22г от централната част на града чанта с реквизит за провеждане на детски празници! До щастливата развръзка доведе и бързата и адекватна реакция на собствениците и персонала на кафе "Спасена". Благодарим и на тях!“, се казва в благодарственото писмо, получено на електронната поща на botevgrad.com.