Футболистите на Балкан постигнаха заслужена победа като домакини на първия в класирането Беласица в днешния 31 кръг на Югозападната трета лига. Очакванията за голям сблъсък между двата тима се потвърдиха изцяло, радващото бе , че балканци спечелиха абсолютно заслужено.


Домакините първи обелязаха гол. Това стана в 37-та минута, когато Здравко Атанасов пусна пас в наказателното поле, първи до топката стигна Дейвид Йорданов, който я изпрати към вратата, а намесата на вратаря на Беласица бе едва след като топката бе преминала голлинията.


В 63-та минута Беласица изравни - тимът от Петрич получи подарък от главния съдия Димитър Буров, който отсъди много спорна дузпа. Първоначално тя бе за игра с ръка на защитника на Балкан Костадин Велков, като на повторението добре се вижда, че топката е срещнала рамото на играча.


Това бе ключовият момент в мача, от който започнаха ексцесиите. Недоволството на треньора на Балкан Иван Редовски се изрази в неколкоминутен словесен спор с главния рефер, в който се дочу, че дузпата май не била дадена са игра с ръка, а за бутане от страна на футболиста на домакините. По време на целия този спор съдията държеше в ръка червения картон и след това го показа на Редовски.


От този момент нататък Балкан започна да търси настойчиво нова промяна в резултата. В рамките на няколко минути пред вратата на гостите се получиха няколко меллета. При две от тях топката като по чудо не влезе в мрежата след удар с слава на Ивайло Величков,  а при едно от тях Калоян Бонев удари страничната греда. А в 85-тата канонадата от изстрели към стража на гостите продължи с удар на Здравко Атанасов, преминал съвсем близо до страничния стълб.


Във втората минута от даденото четириминутно продължение гостите не издържаха. След пряк свободен удар за Балкан те си отбелязаха неспасяем автогол и публиката на стадион "Христо Ботев" изригна. Ексцесиите продължиха, главният съдия показа още червени картони - общо пет в мача, два от тях беха за старши треньора на Беласица Николай Николов и за един от неговите помощници, на един от футболистите на гостуващия тим, а също и на халфа на Балкан Йордан Апостолов.


След този кръг Беласица продължава да е лидер със 72 точки, но вече само с 5 повече от втория Витоша Бистрица и на 7 от третия Кюстендил. Балкан е на четвърто място с 63 точки.


В следващия 32 кръг, който е в сряда, 4 май Балкан гостува на втория отбор на Пирин.