Днес в среща от 8 кръг на Югозападната трета лига футболистите на Балкан постигнаха успех срещу гостуващия Оборище с 3-1. Това бе тяхна четвърта победа в шампионата, след която имат 13 точки, с колкото са още Вихрен и дубълът на ЦСКА,  и заемат 5-то място във временното класиране с мач по-малко.


Домакините можеха да открият още в първата минута, но Николай Миков нямаше шанс пред гола. Вместо това гостуващият тим от Панагюрище заигра по-добре, печелеше първа топка и пресираше своите съперници. И в 25-та минута поведе, след като удар на негов нападател срещна гредата, върна се в наказателното поле и Богданов триково прати топката в мрежата.


Чак в края на полувремето балканци изравниха. Голът вкара Йордан Дамянов с глава, който засече центриране на Павел Петков. В предишната среща на Герена Данчо вкара и двата гола за успеха с 2-1 срещу Хебър II.


През второто полувреме картината бе коренно различна. Играчите на Балкан създадоха десетки положения, но топката така и не влизаше във вратата на пазилия преди време и на Балкан Калин Дончев. Дончев дори спаси и удар от бялата точка на Павел Петков в 58-та минута.


Атаките на домакините следваха една след друга, не можаха да стигнат до гол обаче нито Калоян Бонев, нито Николай Миков, а Дончев извади и удар от упор на Иван Алексиев. Защитата на гостите се задъхваше и се стигна до втора дузпа за Балкан за събаряне на Дейвид Йорданов. Този път наказателният удар бе реализиран от Емил Колев. В оставащото до края време Оборище тръгна да изравнява, но вместо това получи трети гол, отбелязан след контраатака от Павел Петков.


След края на срещата капитанът Емил Колев взе микрофона и благори за подкрепата на привържениците на Балкан. Освен това каза, че посвещава победата за утрешния рожден ден на президента и треньор на Балкан Иван Редовски.


Във вторник от 16.00 ч. м Ботевград Балкан ще играе за Купата на България с четвъртия във Втора лига Монтана. А в събота в 9 кръг гостува на втория отбор на Славия.