Сигнал за катастрофа между Ботевград и село Трудовец е подаден в 15:41 часа днес в РУ Ботевград. Лек автомобил “Опел Астра“, който се е движил към Ботевград, навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно във “Фолксваген Пасат“. Последвал още един сблъсък - на “Шевролет Каптива“, който се е движил зад Фолксваген-а. 


Вследствие на челния удар на място е загинала водачката на Фолксваген-а - 38-годишна жена от Ботевград.


Водачът на Опел-а е с леки наранявания, откаран е в местната болница. Не се съобщава за други пострадали в катастрофата.


В момента се прави оглед на местопроизшествието, движението в участъка се регулира.


Според първоначална информация причината за тежкия пътен инцидент е неправилно изпреварване.


ОДМВР - София:


Около 15:40 часа вчера на тел. 112 постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на пътя между с. Трудовец и Ботевград. На място е установено, че лек автомобил „Опел Астра“ се е блъснал челно в насрещно движещ се лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и странично в лек автомобил „Шевролет Каптива“. Водачката на фолксвагена е починала на място. Водачът на опела е настанен за лечение с фрактура на коляно и подбедрица и рана на главата, без опасност за живота. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.