Повече от 300 детски градини от над 120 населени места участваха в инициативата “Маратон на добротата“ на автора на детски приказки и основател на платформата detskiprikazki.com – Виктория Петрова. Сред тях са и детските градини “Иглика“ и “Славейче“ в Ботевград. Те последваха примера на мечето от книжката “Мечо и добрината обикалят гората“, сътворявайки добри дела и предавайки ги нататък.


В рамките на инициативата малките добротворци изработиха картички и нарисуваха рисунки с красиви послания. Родители също се отзоваха, дарявайки детски книжки, играчки, пъзели, комплекти за оцветяване и рисуване. Една част от подаръците бяха предоставени на местните педиатри, за да зарадват с тях болни деца, а друга – за Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания “Д-р Иван Цветков“. Със своите картички децата от ДГ “Славейче“ доставиха радост и на обитателите на Дома за стари хора “Д-р Адриан Атанасов“.


Чрез botevgrad.com педиатрите изказват благодарност на децата, на техните учители и родители за приятната изненада и им пожелават весели коледни и новогодишни празници, да са здрави и да продължават да бъдат посланици на доброто.