На 18.12.2023 г. /понеделник/ от 15:00 часа  в Многофункционалната зала при НЧ „Тодор Пеев-1871“ се проведе тридесетото заседание на Консултативен съвет по въпросите на туризма в Община Етрополе.


Присъстваха: Председателя  Станка Димитрова – заместник-кмет на община Етрополе, секретаря Цецка Александрова и членовете: Росица Иванова, Соня Стаменова, Мая Панчева, Наталия Цветкова, Кати Дочева, Денис Ненчев, Нико Заричинов и Кристина Савова-Димитрова.


Заседанието протече по следния дневен ред:


1. Промяна в състава на Консултативен съвет по въпросите на туризма в Община Етрополе


2. Отчет за разпределението на Плана за развитие на туризма в Община Етрополе през  2023 г.


3. Приемане на План за развитието на туризма в Община Етрополе през 2024 г.


4. Представяне на интерактивен сайт https://visit.etropole.org/


5.  Разни


Предложението по първа точка беше докладвано от Цецка Александрова и се прие единодушно с 10 гласа за, нямаше въздържали се и против.  По втора точка положението бе аналогично. Там беше обсъдено разходването на средствата заложени в бюджета определен за развитие на туризма в Община Етрополе. Имаше разисквания по трета точка относно плана за развитие на туризма. Г-жа Кати Дочева представи идеята си за протичане на събитието „Балканска среща на седем държави“, което ще се състои през август. Точката беше приета с 10 гласа за, нямаше въздържали се и против. В четвърта точка, която бе докладвана от Нико Заричинов беше представен интерактивния сайт https://visit.etropole.org/. Присъстващите подкрепиха предложението на Наталия Цветкова и Кристина Савова-Димитрова, че в сайта трябва да бъде допълнен с повече информация за туристическите пътеки и забележителностите на територията на община Етрополе.


Заседанието бе закрито от г-жа Станка Димитрова, тъй като темите за разискване бяха изчерпани.


Източник: Община Етрополе