Акция "Совите" ще доведе до арести през следващите няколко дни, заяви министърът на финансите Симеон Дянков, който е в Пазарджик за среща с бизнеса.

"Акция "Совите" вече доведе до резултати и още по-големи резултати ще има в следващите няколко дни", каза министърът. Той допълни, че операцията е започнала преди повече от два месеца. "Тя ще продължи поне още два месеца с още по-дълбоки разработки, като в момента се занимаваме главно със гонене на контрабандисти и усилията ни са насочени към хазарта", каза още Дянков.

Очакват се резултатите от поръчаните 30 проверки, като данните ще бъдат получени от председателя на Комисията по хазарта. Идеята е в рамките на 4 седмици да бъдат направени общо 100 проверки в хазартния бизнес, което не е направено през миналата година.

Няма да има актуализация на местните бюджети, националният бюджет също няма достатъчно пари, заяви финансовият министър. Ако влязат допълнителни приходи, те ще бъдат насочени към социални програми за борба с безработицата. Дянков предупреди кметовете сами да си решават финансовите проблеми.

Искането за оставката ми от бившия премиер Сергей Станишев го определям като смешно, каза още министърът на финансите Симеон Дянков.