Учениците от 5 “б” клас на ОУ “Васил Левски” и техният класен ръководител Нели Дудова проведоха открит урок на тема “Здравословен начин на живот”. Проявата се състоя вчера в присъствието на училищното ръководство и родителите на децата. Урокът започна с едно невероятно докосване до красотата на планетата Земя чрез картините на испанския художник Салвадор Дали. След това учениците, разделени на три екипа, представиха резултатите от своите проучвания в три направления – влиянието на природата, начин на хранене и спорт и любими занимания.
По време на открития урок бяха представени и резултатите от вътрешна анкета на класа. Оказа се, че повечето от учениците активно се занимават със спорт и танци през свободното си време.
Във връзка с темата на урока децата бяха подготвили специално табло и доклади по екологични въпроси.
Откритият урок завърши с посещение на петокласниците и родителите им в спортен комплекс “Васил Левски”. Преди това гостите разгледаха подредената във фоайето на спортния център великденска изложба на козунаци, погачи, боядисани яйца и аранжирани цветя. Козунаците и погачите бяха предоставени от родителите. Учениците се включиха в изложбата с боядисани яйца. От барчето на комплекса се бяха погрижили за украсата и подреждането на масите, а класният ръководител Нели Дудова подари на своите възпитаници по една поставка за великденско яйце.
По традиция в последния ден на март в ОУ “Васил Левски” се провеждат различни инициативи, посветени на екологията. Днес учениците почистват двора на училището, варосват дърветата и засаждат фиданки.