В град Пещера, в който фирма „Биовет” има завод, съществува  аналогичен проблем като в Ботевград - понякога във въздуха се усеща неприятна миризма.
Днес Общинският съвет на Пещера   проведе кръгла маса с представители на фирма „Биовет” по повод разрешаването на проблема с миризмата.
Собственикът на предприятието Ангел Желязков  обясни, че предприятието е приватизирано през 2000 година от българска компания с български капитали. В предприятието работят над 1000 души. Желязков заяви пред участващите в кръглата маса, че над 95% от продукцията е за износ като продукцията се изнася в над 70 държави и „Биовет” има 500 клиента.
„Над 50 млн. евро са инвестирани в „Биовет” за годините, откакто е приватизирано предприятието. Правени са много инспекции от регионалните контролни органи, от европейски органи и всичко в завода е прозрачно. „Биовет” има предприятия и в Разград, и в Ботевград”, обясни Желязков и отправи покана към всички присъстващи на форума да посетят предприятията. „За последните 5 години ние сме инвестирали 5 млн. евро в екологията. Ние не отричаме, че отвреме-навреме има миризми. Въпреки че нямаме разрешения, ние сме поставили инсталация за пречистване на въздуха”, каза директорът на "Биовет".
Той призна, че екипи от „Биовет” ходят в Пещера и те също отчитат, че има дни, в които се отделят миризми, но те се разсейват в рамките на няколко минути- информира агенция „Фокус”.