В зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград се състоя тържествената церемония по дипломирането на 20-ия випуск на Колежа по енергетика и електроника към Технически университет – София. Дипломи за завършена степен „професионален бакалавър” по специалността „Приложна електроника и компютърни технологии” получиха 19 абсолвенти. Първенец на випуска е Валери Георгиев от София. На следващо място по успех се нарежда Тодор Цветков. За постигнати високи резултати през годините на следването двамата бяха наградени с грамоти.
Преди връчване на дипломите проф. д.н. Ради Романски – ръководител на катедра „Електроника, компютърни системи и технологии”, поздрави абсолвентите. „От 1989 година до сега 20 випуска са преминали през Колеж по енергетика и електроника в Ботевград. Ние сме обучавали студенти в една доста престижна област, свързана с компютърните и електронните технологии. Всичко това се отразява върху престижа на нашия колеж и на тези, които завършват. 882 абсолвенти са завършили успешно обучението си тук. Статистиката за този 20-и випуск показва, че средният успех е добър 4.30, което е едно добро постижение”, каза проф. Романски. Той подчерта, че над 85% от абсолвентите вече са намерели своята реализация.
Поздравления към абсолвентите отправи и доц. д-р инж. Ивайло Ганев – директор на Колежа по енергетика и електроника. „Аз съм убеден в реализацията на нашите възпитаници. Надявам се това, което са научили при нас, да го реализират успешно”, допълни доц.Ганев.
Благодарност на преподавателите поднесе Севдалина Симеонова. „От името на Випуска 2013 на Колежа по енергетика и електроника искам да благодаря за тяхното безгранично търпение и всеотдайност, с които ни предадоха най-безценното – това, което никакви пари и скъпоценности на света не могат да купят – познанието и своя житейски опит. Благодаря Ви! В стремежа си да ни дадете повече, дарихте на всеки от нас и частица от себе си. Ние ще съхраним тази частица. А тези от нас, които изберат преподавателската професия, ще я предадат на още много хора след себе си. Така нищо няма да бъде загубено”, каза Севдалина Симеонова.
Спонсори на церемонията по дипломирането на 20-ия випуск на Колежа по енергетика и електроника са фирмите: „АТА компютърс”, „Атлантис НЕТ”, „Окто 7”, „Топлик” и „АМГ Технолоджи”.


Поредната кандидат-студентска кампания на КЕЕ към ТУ – София стартира на 17 юни. На 21 август ще се проведе приемният изпит по математика. Може да се кандидатства и с оценките от матурите по математика и по български език и литература. Срокът на обучение е три години. Учебните занятия се провеждат през почивните дни. През учебната година два пъти се организират очни занятия с продължителност 10 дни.