Двама баскетболисти на Балкан са включени в разширените състави на своите страни за участие в Лятната универсиада, която ще се проведе в Гуанджу, Република Корея. Това са черногорецът Вукота Павич и сърбинът Милан Милованович.


Подготовката на отбора на Черна гора започва от утре, 3 юни.  Павич е получил покана от селекционера Звездан Митрович.


Самата универсиада е от 3 до 14 юли в шестия по големина град на Корея Гуанджу. Съперници на Черна гора ще бъдат отборите на Русия, Канада, Швеция, Мексико и Монголия. Преди универсиадата  тимът на Черна гора ще вземе участие в турнир в Китай от 21 до 28 юни.


Сърбинът Милан Милованович също е получил повиквателна за разширения тим на Сърбия за лятната универсиада. Той трябва да се яви на първия сбор, който е на 5 юни в Белград. Най-вероятно селекционер на отбора ще бъде Милан Гурович. В Корея съперници на Сърбия ще бъдат САЩ, Турция, Бразилия, Китай и Швейцария.


Сред 22-та повикани са двама от тима на Мега Лекс - Ненад Миленович и Неманя Кръстич, от Войводина Нови Сад са Йован Новак и Любомир Чампара, от нишкия Константин са Страхиня Стоячич и Данило Тасич, от ФМП - Огнен Добрич и Страхиня Мичович,  от Тамиш Панчево - Игор Кесар, от ОКК Београд - Алекса Аврамович, от Игокеа - Джордже Дреновас и Джордже Милошевич, от румънския Асесофт - Стефан Пот, от австрийския Аркадия - Петар Торлак, от МЗТ Скопие - Александър Цветкович, от Куманово - Саша Аврамович, от гръцкия Неа Кифиса - Никола Пешакович, от белгийските Остенде  и Пепинстер Александър - Мареля и  Никола Янкович, от Металац Валево - Душан Котлешич и Никола Йованович от САЩ.