Баскетболистите на Балкан отново ще се изправят срещу шампиона на Швеция Сьодертале Кингс в рамките на малко повече от месец. Този път жребият ги противопостави отново, но вече в група G на турнира за Купата на ФИБА Европа.


Утре - вторник, 5 ноември Балкан ще гостува на Сьодертале Кингс в мач от третия кръг. Срещата е от 20.00 ч. българско време. Досега Балкан има една победа и една загуба, докато шведският тим е с две поражения - като домакин от румънския Клуж Напока и при гостуването на Енисей Красноярск.


Двата отбора изиграха два мача в първия квалификационен кръг на баскетболната Шампионска лига. Сьодертале Кингс отстрани Балкан, след като в първия мач на 17 септември спечели като домакин със 79-64, а във втория на 20 септември Балкан победи с 82-74.


За утрешния двубой и двата отбора ще излязат с променени състави в сравнение с квалификациите за Шампионската лига. Балкан привлече трима нови баскетболисти - американците Дейшон Найт и Кени Хол и Алекс Симеонов.


Промените в състава на Сьодертале Кингс са принудителни. В първия мач между шведите и Балкан Джеремая Инграм счупи ръка.  А в среща от първенството на Швеция на 19 октомври срещу Ямтланд контузия получи капитанът Дино Пита, който бе най-резултатен срещу Балкан. Той не игра и преди два дни при загубата на Сьодертале като домакин от Бурос с 66-78. Наложи се спешно да бъде привлечен нов играч. Това е шведският национал Антон Гадефорс, дошъл от полския Люблин, който направи своя дебют миналата седмица при гостуването на Енисей.