Млад мъж потроши с ритници огледалата на няколко автомобила, паркирани по ул. “Княз Александър Батенберг“ в Ботевград. Вандалският акт е извършен около 02:10 на 6-ти март. Камери на частен дом заснемат престъпното деяние. Записите са качени във фейсбук групата “Забелязано в Община Ботевград“ с предупреждение: “Пазете си колите!“.


Благодарение на това, че видеото става обществено достояние, един от потърпевшите – собственик на два автомобила, чиито огледала са потрошени, успява да стигне до извършителя и лицето, което го е придружавало, но не е участвало във вандалската проява. Дори си уговорят среща, за да се разберат за покриване на щетите, но двамата не се отзовават.


Впоследствие става ясно, че същата нощ са били потрошени огледалата и на други автомобили, паркирани по ул. “Княз Ал. Батенберг“. 


Вчера собственикът на двата автомобила е подал жалба в Районното управление на МВР в Ботевград. 


По случая се работи, увериха от пресцентъра на ОДМВР. Оттам съобщиха още, че самоличността на извършителя е установена и че задържането му е въпрос на време, тъй като в момента той не е на територията на община Ботевград. 


Публукуваме снимките и видеото с разрешение на хората, които са ги качили в социалната мрежа.