Футболистите на Балкан претърпяха поражение при гостуването си на Оборище с 1-0. Това бе тяхна  втора поредна загуба като гост, след като паднаха миналата събота в Костинброд.


Единственото попадение на стадион "Орчо войвода" в Панагюрище домакините отбелязаха в 40-та минута след изпълнение на ъглов удар. Играчите на Балкан не скочиха добре за центрираната топка и играч на Оборище я ритна във вратата.


В началото на второто полуврме балканци започнаха силно, но не можаха да оползотворят създадените от тях възможности. Здравко Атанасов удари греда, след това Долапчиев се размина с подадена към него топка, после отново Здравко Атанасов отправи силен удар, който бе отразен от вратаря на домакините.


След този 26 кръг Балкан се смъкна на четвърто място с 55 точки. Изпреварен бе от Чавдар Етрополе, който след успеха като гост с 5-0 като гост на Пирин II вече е втори с 58 точки, както и от Витоша Бистрица, спечелил с 1-0 гостуването си на Сливнишки герой. Лидерът Беласица разгроми като гост последния Левски Чепинци с 4-0 и оглавява класирането с 62 точки.


В събота, 2 април Балкан ще бъде домакин на Левски Чепинци. Срещата е от 17.00 ч.