В зала № 3 на Националния дворец на културата в София се състоя официалната церемония по връчване на дипломите на „Випуск 2008" - петнадесетият випуск на Международното висше бизнес училище. За да бъдат част от тържественото събитие,  в НДК се събраха хиляди родители и гости, които очакваха връчването на дипломите на  708 дипломанти, от които 544 бакалаври и 164 магистри.

По традиция церемонията беше открита с изпълнение на студентския химн, а дипломантите посрещнаха с аплодисменти академичното тяло на Международното висше бизнес училище. Лена Гайдарска, президент на МВБУ, поздрави дипломантите и им пожела на добър час с надежда, че няма да прекъсват връзката си с преподавателите и училището. Тя се обърна специално и към родителите на студентите с благодарност за тяхната подкрепа и търпение през годините на следването. Към дипломантите и тяхното бъдеще бяха думите в изказването на доц. д-р Руслан Пенчев - ректор на МВБУ, който им пожела нови успехи в личното им развитие и в следващото образование. Ваня Добрева, заместник-министър на МОН, и  Петко Николов, председател на Комисията за защита на конкурентцията поздравиха „Випуск 2008" и подчертаха академичните успехи на Международното висше бизнес училище в неговата 15-годишна история. 

Доц. д-р Руслан Пенчев поздрави лично двете завършили с най-добър успех от випуска студентки - Снежанка  Георгиева и Ваня  Качаунова,  на които връчи подаръци и първите дипломи. В празнично украсената зала дипломи получиха 708 студенти, завършили образователни степени „магистър" и „бакалавър" по специалностите „счетоводство и контрол", „туризъм",  „международни икономически отношения" и „бизнесадминистрация".

От името на  „Випуск 2008" поздравления към студентите и преподавателите на МВБУ  поднесе отличничката на випуска Снежанка Георгиева. След връчването на дипломите на студентите от всички специалности бяха направени общи снимки на випуска с академичното тяло на МВБУ. Празничният ден завърши с коктейл, който ръководството на висшето училище даде специално за студентите.