Областният кръг на националното състезание по пожароприложен спорт между районните управления в Софийска област стартира днес в Ботевград. Надпреварата се провежда под шевството на новосъздадения спортен клуб на пожарникарите от Софийска област „Витиня”. С встъпителни думи комисар Пламен Зашев - началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", разясни накратко правилата на спортната проява.


Надпреварата бе официално открита от Георги Георгиев – кмет на Ботевград. „Хубаво е да се състезават хората в такива градивни състезания. Пожелавам на всички отбори да се представят достойно", каза той. Градоначалникът обеща общинска парична премия и грамота за отбора, който завоюва първо място.


Сред гостите на събитието бе и общинският съветник Йордан Йорданов.


В състезанието сили ще премерят 12 отбора на районните управления по пожарна безопасност и защита на населението в областта, като всеки един от тях е съставен от 8 участници. Те ще се състезават в 4 дисциплини: 100-метрова пътека с препятствия, изкачване с щурмова стълба, пожарна щафета 4 х 100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мото-помпа.